lauantai 27. huhtikuuta 2013

tokoa ja agia

Perjantaina treenattiin Sariannen ja Jäynän kanssa tokoa. Aloitettiin paikkiksella. Oltiin piilossa, välillä tulin esiin kehumaan. Tämän jälkeen käytiin vieressä ja mentiin uudestaan vähän matkan päähän, ja takaisin viereen. 
Otin ruutua targetin kanssa, ja ääntä riitti. Luoksetulo pysäytyksellä ja läpijuoksuna. Ei ennakointia, ja jäi seisomaan seiso-käskystä. 
Seuraamiset kivalla paikalla, eikä pahemmin painamista tms.. 
Kaikki jäävät kerralla oikein.
Molemmat noudot. Metallinouto käskytettynä. Piippaamista ennen kapulalle menoa, ja innostuksen takia haukahdus ennen kapulan nostoa.
Kaukot voittajan tyyliin takapalkalla, liikkui vähän, joten otettin uudestaan. Ei liikkunut. Kaukojen tekniikkaa on tehty kotona paaljon, mutta se on vaaan niin hidasta. Tottakai kun lihakset vaatii niiin monta toistoa, ennen kuin se liike jää lihasmuistiin! Olis alustapitäen pitäny opettaa ne oikein (tosin Stella tais olla vähän vajaa kaks vuotias kun se oppi seisomaan käskystä, siis muuallakin kun jäävissä :D)

 Tänään oli sitten vuorossa Marjo Hytösen koulutus. Halusin ehdottomasti mennä, sillä Marjo on muutaman kerran kouluttanut meitä viikkotunneilla. Ja tykkään todella paljon hänen tyylistään kannustaa koiraa irtoamaan. Irtoaminenhan on ollut meille se kompastuskivi.
Ensimmäisellä kerralla kasiin asti ihan ok rataa, arvasin, että kasi tekee meille tiukkaa koska en mennyt "saattamaan" sinne vaan leijeröin putken. Kerran heitettiin sitten lelu kasin yli samalla kun annoin käskyn tämän jälkeen apina tajusi, että kasi hypyn voi myös ylittää eikä ohittaa! :D
10-16 väli oli tämän päivän huippukohta! Stella irtos ja teki aivan mahtavasti töitä! Pystyin lähettämään sen 10 hypyltä 11-13 hypyille ja siitä olikin sitten helppo ohjata 14 ja 15. 16 hypylle takaaleikkaus. Joka sekin meni todella hyvin (Stella ei osaa kunnolla takaaleikkauksia) 18-20 välillä peruutin enkä kaatunut! VOOOU! :D
Loppusuoralla jouduin juoksemaan Stellan vieressä, Stella ei kestä hyppyjen leijeröintiä. Hakeutuu lähelle kuitenkin. Näitä täytyy siis harjoitella.
Kaikin puolin aivan mahtavat treenit! Toisella kierroksella alussa meni vähän kuppi nurin, jonka takia mulla meni sitten pakka sekaisin. Stella sai hetkeksi mennä makoilemaan ja pohtimaan miten käyttäydytään. Tämän jälkeen hinkattiin vaan mun ohjausta.
Fiilis on aivan mahtava, Stella irtos upeesti. Vauhti alkoi vähän hyytymään lopussa, ihmekkös tuo jos kaveri karjuu suurimmanosan ajasta. Päällimäisenä treeneistä jäi mieleen se, kuinka pitäis oikeesti luottaa koiraan. Kyllä kolme vuotiaan koiran pitäis jo osata suorittaa esteet, eihän sinne tarttis mun mennä sörkkimään. Käsistä tuli myös sanomista, ne elää todella paljon kun pitäisi pitää vakaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti